Viete čím sme jedineční ? :)

Ahojte priatelia. Ako som v predchádzajúcom blogu sľuboval, tak dnes Vám stručne napíšem zopár zaujímavých viet o krovkách. Krovka ako produkt, je Poľská národná sladkosť a zároveň hrdosť, ktorú už desaťročia pripravujú z takmer rovnakých surovín. Základ samozrejme tvorí mlieko, ktoré je doplnené cukrom, smotanou v prášku a maslom. No aby krovka nadobudla tvar, chuť a konzistenciu, treba pridať ďalšie síce menej zaujímavé, no taktiež dôležité suroviny, bez ktorých by sa krovka ako ju poznáte nezaobišla.

V dnešnom svete sa chce každý svojim spôsobom odlíšiť, preto rôzni výrobcovia začali pridávať do klasického zloženia krovky rôzne príchute. My sa však držíme tradície a ponúkame len mliečnu krovku, ktorá chutí jedinečne a chutí najširšiemu spektru zákazníkov.

Výroba prebieha za prísnych hygienických podmienok, avšak stále si drží svoju unikátnosť a vyrába, krája a balí sa ručne. Hlavne proces balenia je výnimočný, pretože každú krovku ručne zabalia starostlivé ruky našich tetušiek :) Obal krovky Karamelo tvoria dve vrstvy papiera. Jedna je základná, ktorú tvorí tzv. mastný papier a chráni vonkajší obal pred fľakmi a horná vrstva z potlačeného papiera, na ktorom môže byť vytlačený Váš motív. Proces výroby personalizovaných kroviek ani nemôže byť automatizovaný, pretože pri tak malom množstve akým je napríklad už 1kg by to ekonomicky nebolo možné. Preto výraz „handmade“ je v prípadne kroviek Karamelo viac než výstižný :)

 

Napísal: Róbert